Jonathan De Neck


 

Dazibao | Georges Tonla Briquet | Mazzmusikas – 2007

Het is niet altijd zo dat er uitzonderlijk gemusiceerd wordt omdat vijf topmuzikanten een groep vormen. Bij Dazibao is dat echter wel het geval. En hoe.

Sophie Cavez (diatonische accordeon), Jonathan De Neck (diatonische accordeon), Jo Zanders (percussie), Vincent Noiret (bas) en nieuweling Emmanuel Baily (gitaar, vervangt ud-speler Karim Bagili) leveren met E40 een meer dan boeiende instrumentale plaat af die niet alleen opvalt door de frisse aanpak maar vooral door het meesterschap om elk nummer om te toveren tot een apart verhaaltje.
Dit heeft natuurlijk veel te maken met de aandacht die ze besteden aan details. Côte Ouest met een bijdrage van Steven de Bruyn is daar een prachtig voorbeeld van, net als het open bloeiende Cactus Loco en het onheil-spellende La Flûte à Six Schtroumpfs.

E40 is weer een karaktervolle cd van het kwaliteitslabel Homerecords.be.

Georges Tonla Briquet – mazzmusikas – 2007

Tags: